База на ДГ

Сградният фонд на детската градина се състои от една централна сграда, намираща се на ул. „ Г. Бенковски“ 10 – Кюстендил,  една сграда, намираща се на ул. “ Спартак“ 21 – Кюстендил и една в село Жиленци.
Централната сграда е построена с предназначение да се използва за детска градина - състои се от шест занимални и спални, обособени в общи помещения, кухненски блок, специализирани кабинети. Пет са групите  детска градина и една  е яслена.
Базата в град Кюстендил на ул. Спартак 21, разполага с помещения за четири групи - една яслена група и три детска градина.
През 2006 година двете сгради на детското заведение са газифицирани и са санирани.
ДГ  „Еделвайс“ има група в село Жиленци.
Вътрешният интериор на помещенията е възрастово съобразен.
В дворовете  са обособени различни площадки за игри и занимания. Материално - техническата база на детската градина отговаря на изискванията и дава възможност за добра целодневна организация на режима и максималното удовлетворяване социалните потребности на децата.
 Дeтcĸата градина  paзпoлaгa c дoбpe пoддъpжaнa мaтepиaлнa бaзa, ĸoятo дa пpeдocтaвя нa дeцaтa oтлични ycлoвия, в ĸoитo дa ce чyвcтвaт yютнo. Oбзaвeждaнeтo и цeлoднeвният peжим ca cъздaдeни тaĸa, чe дa блaгoпpиятcтвaт зa paзвитиeтo нa мaлчyгaнитe.