Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

В деня на четенето

pove4e 8" Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки.
Ако искате да бъдат по - ителигентни, четете им повече приказки."

Алберт Айнщайн

pove4e 3На 17 ноември 2023г. в България се проведе първия " Ден на четенето". Инициативата е на фондация “Четене”, която се реализира в сътрудничество с фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“ и подкрепата на Stiftung Lesen (Фондация „Четене“), Германия. Мото на кампания е “Четенето дава възможности!” и основното послание, което носи е, че четенето е в основата на функционалната грамотност.

Децата от група "Врабче " с радост се включиха в тази инициатива. В този ден при тях дойде ученичката от втори клас на училище " Св.св.Кирил и Методий" - Кристина Тупавичарска - сестра на Георги. Тя е възпитаничка на нашата група и за нея беше много вълнуващо да посети отново любимата си детска градина. С голямо удоволствие се срещна с малките  любознателни "врабчета" и им прочете една от любимите си приказки.

Тази среща зареди децата с много позитивно настроение и желание да чуят нови приказки. Нашата цел е да запалим интереса на децата към книгите, защото четенето е ценно - то дава нови хоризонти и възможности.

Благодарим от сърце!

pove4e-
pove4e-
pove4e-
pove4e-
pove4e-
pove4e-
pove4e-
pove4e-

  • Created on .