Трепетни вълнения на празничния 15 септември

Вълнуващ и незабравим е 15 септември 2021 за момичетата и момчетата от ДГ “Еделвайс“. Празнично украсеният двор, още от ранни зори, очаква слънчевите усмивки на малките палавници. С греещи очи и усмихнати лица, стиснали в ръцете си букет цветя, нетърпеливите малчугани с вълнение очакват новата учебна година и след незабравимите летни дни да видят отново приятелите си.
С трепет и любов посрещнахме нашите деца. Колко бързо растат децата ни! Като че ли вчера бяха три годишни мъничета, а днес вече пораснали, любопитни и жадни за знания пристъпят прага на група „Врабче“. Щастливи усмивки има по лицата на всички. С много настроение, весели песни, танци и стихчета си пожелахме на добър час.
Успешна нова учебна година, мили деца!
Ние знаем, че детството се изживява само веднъж и правим всичко необходимо то да остане незабравимо за вас!
Пожелаваме ви здраве, волни игри и реализирани детски мечти!

На добър час!

otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-
otmina-

Честит първи учебен ден!

Чака ни нашата детска градина.
Ето ни идваме цяла дружина!
С мънички стъпки ситним в редици.
Утре ще бъдем и ний ученици.
Тук ще намерим игри и подслон.
Градината детска е наш втори дом!
Биляна Дар

С детски усмивки, китка здравец, много настроение, песни и танци започна учебната 2021-2022 година в ДГ "Еделвайс" и децата от група Зайче".
15 септември е най-важният, най-вълнуващ ден за всички деца. В празнично украсения двор открихме новата учебна година с тържествена музикална програма, питка за здраве, много цветя и балони.
Мили деца, вашите учители ви пожелават незабравимо детство в най-прекрасната детска градина! Добре дошли и на добър път към знанието!

igra-
igra-
igra-
igra-
igra-

Лято с весели ята!

Лято с весели ята,
дай ни още топли нощи.
Да прощава есента,
но не си отивай още.

                    Цветан Ангелов

Малките "звездички" са като весели ята, когато са на двора в детската градина.
Неусетно, с весели игри и в спортна надпревара преминават горещите дни на месец август 2021 година. Помагат им модерните спортните съоръжения, меката трева,  сянката на сенниците и декоративната растителност на двора.

 

Децата се закаляват, придобиват умения и с всеки изминат ден стават по самостоятелни и можещи. Научават правила за другарството и взаимопомощта.Та нали така растат здравите и щастливи деца, които отправят молба  лятото да не си отива?!.
Ето, вижте ги:

leto-
leto-
leto-

Моят татко е пожарникар

За пожара, пожарникарите и за професията на своя баща разказа Кристиян пред своите другарчетата от групите "Зайче" и "Врабче".

Силно впечатлени от актуалните новини в началото на месец август 2021 година за бушуващи пожари в община Кюстендил,  децата с особен интерес за запознаха с представената пред тях презентация. В нея "огънят" бе представен като приятел и враг на човека, затова е необходимо да спазваме правила. Пожарите причиняват вреди, а справянето  с това бедствие изисква самоотвержен труд на пожарникарите.

 Оказа се, че малчуганите са добре запознати, колко е опасен огънят и защо трябва да внимаваме, когато го ползваме, но никога да не си играем с него. След това нарисуваха пожарни коли, така както всеки един от тях си ги  представя.

Накрая децата казаха "Благодаря" на всички пожарникари за техния самоотвержен и навременен труд за благото на всички хора.

prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-

Опасностите, които грозят децата през лятото

 Паякът е насекомо
с мъхести крачета
и се спуска от високо
по тънички въжета.

Плете мрежите си сам.
Лови своята плячка.
Попаднала мухата там,
става му играчка.

Той се радва и лудува –
има храна за обяд.
Нека всеки да умува
– има мрежи по цял свят!

Цветана Бъчева

 Няма нищо по-хубаво от свободната игра сред природата - тичането на воля, опознаването на света на растенията и животните.
Проведената на 8 юли 2021г. здравна беседа на медицински специалист Камелия Стефанова, запозна децата от групите „Врабче“, „Зайче“ и „Патиланци“ с различните опасности, с които те могат да се сблъскат през горещите летни дни. Времето е приятно за разходки, но децата не бива да забравят, че и най-красивата поляна може да крие много опасности. Първата от тях са кърлежите. Те могат да причинят различни заболявания, включително и лаймска болест. Камелия Стефанова запозна децата с опасностите свързани с различните жилещи насекоми, също така и с опасностите, които могат да срещнат вкъщи - лекарства, препарати, електроуреди.
Децата с интерес слушаха беседата и си обещаха да не забравят ценните съвети на медицински специалист Камелия Стефанова.

leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-
leto-