Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Ден на добротата и приятелството

moga moga 5По повод изминалите дни 13 ноември- Международен ден на доброто и 16 ноември-Международен ден на толерантността, децата от група "Зайче" поканиха ученици от ПГСС" Свети Климент Охридски" гр. Кюстендил и тяхната учителка г-жа Е. Маноилова за съвместна инициатива.

Г-жа В. Стоянова представи пред учениците и децата "Наръчник на добротата" като даде отговор на следните въпроси: "Какво означава да бъда добър?"; "Как мога да бъда истински приятел?"; "Какво мога да направя, ако някой не е добър с мен?". След това децата и техните нови приятели разискваха върху въпросите: "Защо трябва да бъда мил с околните?"; "Как мога да бъда по добър/а с околните?" и "Защо е важно да се учат децата на доброта от малки?

В екип дете и ученик се подготвиха тематични послания, които оформени като листа на дърво, бяха закачени на символичното "Дърво на приятелството". Срещата продължи с играта "Азбука на толерантността", като с всяка буква от азбуката бяха подготвени думи - емоционални състояния характеризиращи толерантността.

Изводът до който стигнаха децата и техните гости бе: "Независимо от етнос, култура и образование всички деца сме равни помежду си."

moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-
moga-moga-

  • Created on .