Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Гората е живот и...обща отговорност!

gorata 1По повод Седмица на гората, която се провежда през настоящата 2024 година  година от 1 до 7 април, деца от групите "Зайче" и "Врабче" посетиха ПГСС "Св. Климент Охридски" гр. Кюстендил. Там те бяха сърдечно посрещнати от директора, г-жа Зорница Домозетова, учители и ученици, както и от г-жа Е. Маноилова майка на нашите деца Божидара и Явора Начеви.
gorata 1След като разгледахме училището заедно с учениците изгледахме презентация на тема: "Грижи за растенията" и г-жа Домозетова обърна внимание на основните за тяхното развитие фактори: светлина, почва, въздух и вода. Срещата продължи на открито, където под ръководството на учителите по практика, учениците и малките деца засадиха плодни дръвчета (кайсия) и научиха как се прави почвен анализ преди да се засади дърво. Разгледахме превозните средства, които се използват в селското стопанство, видяхме лозя, овощни градини и парници за производство на цветя. В края на срещата се сбогувахме с учениците, след като играхме с тях игри на спорната площадка.
Благодарим на ръководството и на целия екип на професионална гимназия по селско стопанство за поканата и успешната съвместна дейност между ПГСС "Св. Климент Охридски" и ДГ "Еделвайс"!

gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-

  • Created on .