Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Могат ли хората без превозни средства?

Вече имам си кола, тя на татко е била.
Подари ми я и аз карам си я всеки час.
С нея ходя на разходка, също и да ритам топка.
Рано вчера на пазара тя със дядо ни закара.
Баба честичко я мие, с мека кърпичка я трие,
за да бъде като мен - чистичка тя всеки ден.
Хубавата ми кола и послушна и добра.
Вози ме тя всеки час. Песнички й пея аз.
Лилия Велчева

В съответствие с ДОС за предучилищното образование и цялостна концепция на Програмната система на детската градина, старши учител Валентина Стоянова проведе планирана педагогическа ситуация в гр. "Зайче". На 3 февруари 2023 г. по ОН "Конструиране и технологии" на тема: "Могат ли хората без превозни средства"?.
Присъстваха: директора на ДГ "Еделвайс" - г-жа Мариана Атанасова, зам. директора - г-жа  Соня Златанова и учители от детската градина.
Предвид възрастовите особености на децата, в ситуацията беше създадена подходяща психо-емоционална нагласа и познавателната активност на малчуганите се стимулира чрез средствата на интерактивната дъска, игрови упражнения, художествена литература, песни и автодидактични игри. За да придобият представа за превозни средства по суша, въздух и вода учителката включи анализатори: слухови, зрителни, моторно-двигателни. В хода на ситуацията се осъществи динамичен преход една дейност в друга-обучение, игра, практически упражнения. При прилагането на индивидуален подход към децата се осъществи рефлексия и резилианс в следните аспекти: интелектуален, комуникативен, личностен и кооперативен.
Ето как  от проведената педагогическа ситуация те намериха отговор на въпроса: "Могат ли хората без превозни средства?"

mps--
mps--
mps--
mps--
mps--
mps--
mps--
mps--

 

  • Created on .