Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Празник "Моето безопасно детство"

На 08.04.2022 г. в ДГ "Еделвайс" /сградата на Г. Бенковски/ се проведе празник по безопасност на движението по пътищата под надслов "Моето безопасно детство".
Децата от групите "Ежко", "Щурче", "Зайче" и "Врабче" посветиха изминалата седмица от 04.04. до 08.04.2022 г. на дейности по БДП.

Първият ден важен гост на всички групи бе Чичко Полицай! Представител на пътна полиция посети ДГ "Еделвайс" и разказа на малчуганите какви правила трябва да спазват, като участници в движението. Децата слушаха с интерес съветите му и задаваха различни въпроси свързани с правилата за движение по пътищата.
На 05.04.2022 г. се проведе конкурс за детски рисунки и апликации "Аз се движа безопасно". Всички групи получиха грамоти за участие и отлично представяне в конкурса.

В средата на седмицата предучилищните групи "Врабче" и "Звънче" участваха във викторината "Безопасност на улицата". На 07.04.2022 г., за да се затвърдят знанията по БДП - децата се разходиха по тротоарите около детската градина, пресичаха пешеходна пътека и кръстовище.

 

 Седмицата завърши с празника "Моето безопасно детство". Групите "Ежко", "Щурче", "Зайче" и "Врабче" имаха впечатляващо участие с много дидактичен материал, игри, песни, стихотворения и забавна спортна надпревара по темата.
Вижте направеното, то е по- красноречиво от думите.

 

 

bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-
bezopasno-

  • Created on .