Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Хранилки и къщичка за птици

hranilka 1Батко къщичка направи
от дъски зелени, здрави.
Заковахме я на двора
между клоните на бора.

И посипахме трошички
за добрите гладни птички,
да похапнат, да се сгреят,
цяло лято да ни пеят.
Леда Милева

hranilka 2Дългогодишно е сътрудничеството между нашата детска градина и ОУ "Св.Св. Кирил и МетодиЙ". В края на месец октомври 2023 година проведохме поредната съвместна дейност на ДГ "Еделвайс" (група "Зайче") с тяхната учителка В. Стоянова и ученици от I ОУ Св
Св. Кирил и Методий" гр. Кюстендил (Va клас) и тяхната класна ръководителка г-жа Е. Чамова в двора на детската градина.
При срещата на 20.10.2023 година децата от двете учебни заведения си направиха хранилки за птици от отпадъчни материали. Това е допълнителна форма на педагогическо взаимодействие, заложена в плана на Методично обединение по ОС. Инициативата цели да се затвърдят традициите за съвместни дейности с ученици от I ОУ.
Приятно ни изненада и семейството на Радост Харалампиева, което донесе собственоръчно изработена къщичка за птици от дърво и с помощта на други родители я постави на подходящо дърво в двора на детската градина. Така се осъществи  още едно сътрудничество, а именно родителите да се включват  в дейността на детското заведение.
Къщичките изработени от децата и учениците, вече красят двора на детската градина и са готови да посрещнат своите обитатели.

hranilka-
hranilka-
hranilka-
hranilka-
hranilka-
hranilka-
hranilka-

  • Created on .