Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

" Едно добро на ден прави света необикновен"

kutia 2В дните от 13.11.23 г.( Ден на добротата) до 16.11.23 г.( Ден на толерантността) с децата от група "Катеричка" се проведе своеобразен " маратон на доброто". В първия ден те подредиха табло и до него беше поставена "кутия за добри дела", в която се пускаха листчета с направени добри постъпки от децата. На следващия ден си разменяха сърчица, като по този начин определяха кое е най-доброто другарче според тях.

kutia 3През третия ден малчуганите се запознаха с приказката "Мечо и добрината обикалят гората". Поговорихме си за това кои са добрите дела и какво е да бъдеш добър и толерантен. На четвъртия ден беше отворена кутията и прочетохме кой какво добро е сторил. Децата бяха горди от своите добри постъпки. Оказа се, че всички бяха победители в маратона и затова всички получиха грамоти за награда.
Мотото на инициативата беше " Едно добро на ден прави света необикновен", а идеята - да се разбуди у децата усещането за това колко прекрасно е да правят добро, да бъдат добри и толерантни още от най-ранна възраст.

kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-

  • Created on .