Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

"Книжка- веселушка, наша най- обична дружка"!

"Аз съм книжка веселушка,
ваша най- обична дружка!
Приказчици зная чудни
за петленца ранобудни,
за Мецана и Щурчето
и за трактора в полето.
С мойте песнички звънливи
ще пораснете щастливи!
Аз съм книжчица любима,
колко радост в мене има!"

На 25.11.2021г. децата от група "Катеричка" се включиха в дарителска кампания за размяна на книжки и обогатяване на библиотечния кът, която е част от годишния план за работа на детската градина. В общата инициатива се включиха деца, родители и учители, за да спомогнат за обогатяване на библиотечния кът. Целта на инициативата бе да се повиши качеството на образователния процес, насърчаване на четенето, за постигане на интелектуално, емоционално, социално, културно и личностно развитие на децата. Ранното общуване с книгите и системното четене на глас на децата успешно ги подготвя за доброто им представяне в училище. Целенасочената работа на деца, учители и родители създава и развива навици за четене, на любов към книгата, на любознателност и жажда за нови знания.
Всяко дете донесе книжки, които с радост постави в къта ни за книги. Припомнихме си основни неща за книгата, както и правилата за нейното опазване. Децата с интерес разглеждаха книжките, избраха приказки, които да четем и драматизираме. Едно от децата подари на всички от групата книжка за оцветяване, всяка с различна тематика. Всички деца бяха възхитени и щастливи и с внимание и огромно старание оцветиха първата си картинка от книжката.
Обновеният кът за четене се превърна в едно от най-желаните места за децата, където те с интерес и желание отиват и се прехвърлят в света на приказките и въображението!

drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-
drujka-

  • Created on .