Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Весели игри с любимите ни плодове!

За мъничко се спри,
нещо вкусничко,
витаминозно си хапни.
С енергия се зареди
и смело с игрите продължи.
Правилно се храним тук
с мляко, плод и зеленчук.
Сочни ябълки ядем
и без болести растем!
Весели игри и коледни елхи
с любимите ни плодове!

Грижата за здравето на децата е основна цел, която се осъществява и чрез схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Целта е още от най-ранна възраст децата да придобият трайни здравословни хранителни навици, да разберат колко е важно спазването на здравословен режим на хранене.
Днес /20.12. 21г. / отново с децата от група „Врабче“ беседвахме за ползата от храненето с пресни плодове и зеленчуци, за това през кой сезон какви плодове и зеленчуци се отглеждат и консумират в прясно състояние.
Провокирани от „Приказка за здравословното хранене“, децата оцветиха пъстри картинки на плодове и зеленчуци. След това увлекателно занимание, си организирахме и весели игри, където малките палавници не само се забавляваха, но и разбраха колко важно е да различават вредните от полезните храни, да правят правилен избор на храна, която е здравословна за човешкия организъм.

За всички нас – педагози и родители е ясно, че точно детската възраст е най-подходяща за създаване на здравословен модел на хранене и ежедневно се стремим да работим за изграждане и поддържане на здравословен стил и условия на живот и за поведение, благоприятстващо здравето.

sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-
sladki-

  • Created on .