Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

ПРОЕКТ „ИГРАЯ И УЧА – НА ОТКРИТО“

ДЕТСКА ГРАДИНА,,ЕДЕЛВАЙС” УЧАСТВА В КАМПАНИЯТА „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА - 2021 г.“„ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“ КЪМ ПУДООС И СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ„ИГРАЯ И УЧА – НА ОТКРИТО“
В детската градина екологичното образование се осъществява във всички възрастови групи. Спецификата на заобикалящата среда определя взаимодействието дете-среда. Този проект е свързан с потребностите на децата непрекъснато да играят в дворовете на детската градина. Тази игра буди положителни емоции и преживявания и стимулира разнообразни дейности.
В съответствие със Стратегията на детска градина ,,Еделвайс” са определени конкретните начини на организация на вътрешните процеси и дейности за осъществяване на екологичното образование в образователната институция.

Желанието ни е дворовете на детската градина да станат привлекателна среда за образователна и игрова дейност. Със  закупуване на беседки ще обособим подходящи места за интерактивни и интересни форми на обучение . Игрите правят щастливо пребиваването на децата в детската градина.

Те играят на открито с радост и удоволствие.

В резултат на дейността на екипа на детска градина ,,Еделвайс” и реализирането на проекта през 2021 година ще обогатим здравната и екологичната култура на децата, като предпоставка за осъзнат избор на здравословен начин на живот и опазване на околната среда.

 

  • Created on .