Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

"Честната игра"

През 2022 година в ДГ "Еделвайс" успешно бе реализиран проект във връзка с изпълнение на ПМС № 46/ 19.03.2020 г. за определяне на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на децата.
Средствата бяха предназначени за 184 деца и се използваха целево и единствено за дейности в областта на физическото възпитание и спорта и материално - техническото им обезпечаване, предназначени за закупуването на спортни пособия.
Ето как накратко можем да представим проекта:
Описание
Спортуването в детската градина допринася за изграждането на различни качества. При практикуването на различни видове спортове децата проявяват двигателни умения и качества. По време на игрите изпитват емоции, които не биха изпитали, стоейки пред телевизора. Децата се научават как да понасят победата и загубата, което е от значение за поведението им в живота. Децата имат много енергия, която е важно да изразходват по правилен начин. Спортуването е чудесен начин за децата да направят нови приятелства. Екипните спортове провокират у децата съзнанието, че са част от общ екип и им показват ролята на всеки съотборник, като спазват духа на "честната игра". Играейки с другите деца, се учат да се грижат за своята безопасност и за безопасността на другите.
Цели на проекта:
Стимулиране на двигателната активност на децата.
Създаване на благоприятна среда за игри на открито за децата от всички възрастови групи.
Очаквани резултати
Проявяване на двигателна активност и емоционална удовлетвореност от игровата двигателна дейност.
Развитие на игровата култура на децата като се сравняват и се самооценяват в игрово-двигателен и поведенчески план.
Целите на проекта бяха постигнати чрез активното сътрудничество между деца и учители и проведените дейности в детската градина: игрова двигателна дейност - подвижни игри и спортни празници -  "Здраве чрез движение" и "Спорт за здраве".

  • Created on .