Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

„Магията на билките“

Магията на билките“
Да тръгваме по витата пътечка, да заредим домашната аптечка
със билки чудновати, лековити, децата да растат честити.
Да пренесем във къщи аромата от полето ширно и гората
и заменим лекарствата с листенца, с плодове и дъхави цветенца.

 На 13 май 2022г. в детска градина „Еделвайс“ с децата от група “Звънче“ се проведе празник под надслов „Магията на билките“. Пременени в пъстри костюми, децата изпълниха празнична програма със стихове, песни и танц. Беше проведена и викторина по темата, в която малките звънчета показаха колко много са научили за лечебните растения – къде растат, как се събират и съхраняват, за какво се използват и колко полезни и ароматни са те!
Този празник е част от дейността по проект Национална програма „Успяваме заедно“ Модул 2 „Иновативна детска градина“–„ Красотата навсякъде живее.“

Под ръководството на своите учители децата отгледаха разсад и засадиха в създадената по проекта билковата градина- маточина, мащерка, лайка, розмарин, лавандула, босилек, мента, салвия, риган. Децата засадиха много цветя и храсти и придобиха практически знания и умения за отглеждането на растения и за грижливо отношение към заобикалящия ги природен свят.
Специални гости на празника бяха старши експерт по приобщаващо образование Лалка Илиева, М. Атанасова– директор на детската градина, С. Златанова– зам. директор, родители и учители.

magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-
magia-

  • Created on .