Подари книжка

На 25 ноември 2022 г. децата от група "Зайче" се включиха в инициативата "Дари книжка и усмивка на децата от група "Мечо".
С голямо желание всяко дете подари и зарадва малчуганите от гр. "Мечо" /база "Спартак" 21/ с детски книжки с български народни приказки, стихове,гатанки и др. 
Днешната кампания я осъществихме, за да се превърнат децата в добротворци и да споделят със своите приятели любимите си заглавия.
Благодарим на групата "Мечо" за топлото посрещане и гостоприемство.

podarak-
podarak-
podarak-
podarak-
podarak-

Който плодове яде, здрав и бодър ще расте!

Аз обичам плодове
Ако ми се дояде,
аз избирам плодове:
малка ябълка червена,
круша сочна и зелена,
праскова и нектарина
от овощната градина.

В тях войничета добри
водят истински войни.
Витамини се наричат
и децата те обичат.
Който плодове яде,
здрав и бодър ще расте!

 Биляна Дар

В края на месец ноември 2022 година децата от група "Зайче" научиха колко много витамини се съдържат в плодовете и зеленчуците.Те вече знаят в кой сезон от годината какви плодове и зеленчуци има и как най - правилно могат да се консумират.
А тъй като есентта е най щедра, те направиха рисунка за месец ноември.
Дейностите в групата са част от успешното реализиране на схема "Училищен плод".

plodove-
plodove-
plodove-
plodove-
plodove-

Традиции в деня на християнското семейство в група "Зайче"

Замислихме да поканим бабата на Радост Харалампиева, която е готвачка в ДГ "Еделвайс" да запознае малчуганите от група "Зайче" с професията на готвача. И уж беше само увлекателен разказ за нейната професия, докато опитната готвачка не замеси традиционна питка с масълце, за да почетем традицията в Деня на Християнското семейство - 21.11.2022 г. и да почерпим всички деца в нашата детска градина. Защото ние тук сме като едно голямо семейство.

Поднесохме поздрав със стихотворението "Днес е празник много мил" с убеждението, че семейството трябва да се чества - без дата и специално отреден ден!

Благодарим ти Мария за вкусната питка!

topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-

Какво е толерантност?!

 

Дядо белобради
ряпа взе да вади.
С две ръце я хваща,
силно се напъва,
пъшка и опъва –
тя се не поклаща.

 

 На 16 ноември 2022 в групите "Зайче", "Врабче", "Щурче" и "Ежко" се проведе Празник, по случай 16 ноември - Международен ден на Толерантността.
Толерантността означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят.
За да има Толерантността трябва да има знания, общуване и свобода на мисълта. Толерантност това е хармония в многообразието.

Всички деца научиха какво е толерантност, като се запознаха с презентация за празника, направиха ръчички с послания и представиха приказката "Дядо и ряпа".

С участието си в драматизацията на приказката те показаха как с търпение и толерантност може да се постигне успех.

Ето и някой моменти от днешния празник.

 

slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-
slance-

Есенна разходка в "Лесопарк Хисарлъка"

На 15 ноември 2022 г. децата от гр.упа "Зайче" на ДГ "Еделвайс" гр. Кюстендил направиха вълнуваща есенна разходка в "Лесопарк Хисарлъка". Бяха придружени от родители, учители, медицински специалист и помощник възпитател. Това е дейност заложена в плана на МО Околен свят.
Всички се насладиха отблизо на есенната красота, по време на разходката с образователна цел. Децата наблюдаваха промените, които настъпват през есента в живата и неживата природа. Учителката В. Стоянова запозна децата с историята на късноантичната средновековна крепост Хисарлъка.

Поясни защо ще поставим къщичка за птици, кой е направил къщичката и правилата за поставянето ѝ. Пътя на разходката ни покрай детската площадка "Баба Яга". Там малчуганите играха на воля и събраха различни природни материали, за да творят в ДГ.
Доволни и щастливи, изморени, но обогатени с прекрасни емоции, децата се завърнаха в детската градина.
Благодарим на родителите на Явора и Никола за тяхната отзивчивост и съдействие за направата на къщичката за птици. Благодарим Ви, мили родители, че заедно създадохме вълнуващи преживявания за децата от група "Зайче".

vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-
vlak-