Стоп болести със забавни и приятни занимания на открито

Игрите навън на двора са ежедневие за децата от група "Зайче". Те им дават възможност да общуват помежду си и да създават приятелства, което ги прави по-щастливи и по-жизнерадостни. Освен горе споменатите ползи игрите на открито имат още ползи и предимства:
• Закаляването помага да се стопират болести
• Развиват личността
• Намаляват стреса
• Подобряват поведението
• Развиват логическото мислене
• Подобряват социалните умения
• Подобряват паметта и когнитивните умения.
Ето вижте ни как се занимаваме през месец октомври 2021 година:

sportuvane-
sportuvane-
sportuvane-
sportuvane-
sportuvane-

Походът на книгите

В началото на месец октомври 2021 г. децата от група "Зайче" /ДГ "Еделвайс"/ се включиха в Националната кампания за насърчаване на детския интерес към четенето "Походът на книгите".
Слушаха с интерес любими приказки, разглеждаха и коментираха книжки с приказки. Накрая оцветиха картинки със съответния текст от известни приказки и с тях си направиха книга със заглавие "Български приказки" създадена от гр. "Зайче". Сложихме на видно място новосъздадената книга в библиотечния кът на групата.

 

pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-

Ситуации на открито

Децата от група "Зайче" с радост очакват ситуациите в двора на ДГ "Еделвайс". В началото на месец октомври 2021 г. бяха проведени ситуации по направленията: математика и физическа култура.
Навън малчуганите имат свободата да бъдат себе си. Да бъдат здрави и щастливи деца. Да развиват физически качества като бързина, сила и ловкост и същевременно да изпитват наслада от любимите игри на чист въздух и топло слънце. Познават и спазват духа на "честната игра", умеят да губят и да се радват на успеха на приятелите си от групата.
Откритите пространства и естествената среда предоставят безброй възможности за учене. В природата математиката е навсякъде и така лесно я разбираме и обикваме. След приключване на ситуацията всички радостно възкликват: "Ооо, математиката можела да бъде много интересна"!

Ето вижте ни.

zabava-
zabava-
zabava-
zabava-
zabava-
zabava-
zabava-

Просто спазвай правилата

Европейска седмица на мобилността е е ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Темата за 2021 г. е "Безопасно и здравословно с устойчива мобилност".

Днес, 21.09.2021 г. с децата от група "Зайче" си припомнихме правилата за безопасно движение по пътищата, пяхме песнички за светофара и уличното движение, след което се разходихме около района на детската градина. Приложихме правилата за движение, помогнахме на нашето другарче Карина, за да пресечем безопасно уличното платно на пешеходната пътека тип "Зебра".
Прибрахме се в двора на ДГ "Еделвайс" и започнахме забавни игри с приятели добри.

mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-

Честит първи учебен ден!

Чака ни нашата детска градина.
Ето ни идваме цяла дружина!
С мънички стъпки ситним в редици.
Утре ще бъдем и ний ученици.
Тук ще намерим игри и подслон.
Градината детска е наш втори дом!
Биляна Дар

С детски усмивки, китка здравец, много настроение, песни и танци започна учебната 2021-2022 година в ДГ "Еделвайс" и децата от група Зайче".
15 септември е най-важният, най-вълнуващ ден за всички деца. В празнично украсения двор открихме новата учебна година с тържествена музикална програма, питка за здраве, много цветя и балони.
Мили деца, вашите учители ви пожелават незабравимо детство в най-прекрасната детска градина! Добре дошли и на добър път към знанието!

igra-
igra-
igra-
igra-
igra-