Бобени зърна

Пролет  е и започва "събуждането" за нов живот. В група ,, Зайче "  проведохме рактическо занимание - покълване на бобени зърна във влажен памук.
С голямо старание и интерес децата сложиха своите бобови зрънца във влажен памук в послените дни на месец март 2023 година.. Предстои ни в близките дни да наблюдаваме как той ще покълне до няколко дни. И колко голям ще по расте?

bob-
bob-
bob-
bob-
bob-
bob-
bob-

Картичка за мама

За поредна година малките творци от група "Зайче" се включиха в Националния детски конкурс КАРТИЧКА ЗА МАМА. Мария Миленкова, Изабела Георгиева, Йоана Кирилова, Радостин Георгиев, Адриян Боянов, Христо Илиев, Явора Начева, Стефания Христова и Радост Харалампиева получиха грамоти за впечатляващо участие от издателска група "Просвета".
Поздравяваме децата и им пожелаваме да постигнат още много успехи и да получават много грамоти и награди!
Браво, деца!

gramota-
gramota-
gramota-
gramota-
gramota-
gramota-
gramota-
gramota-

Водата

За живота на Земята
много нужна е водата.
Без вода не можем ние -
всеки пие и се мие.
Без вода не могат птичките,
ни цветята и тревичките.
И животните ще бъдат жадни,
ако водоемите са празни.

 

В нея плуват риби и планктони,
край вода живеят много насекоми.
Тя ни прави здрави и щастливи,
чисти, спретнати и живи.
Нужна ни е всеки час,
водата е живот за нас!
Магдалена Димитрова

22 март е Световен ден на водата! Целта му е да привлече вниманието върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси.
На 22 март 2023 година  на децата от група "Ежко" , "Щурче" , "Зайче" и "Врабче" беше представена презентация по темата. По интересен и достъпен начин малчуганите установиха , че чистата вода е живот и нашият живот зависи от това как защитаваме качеството на водата.
Децата от всички групи направиха табла за водата и осъзнаха, че всяка капка вода е от значение и научиха колко много начина има, за да пестим водата. А природата ни помага, като непрекъснато осъществява кръговрат на водата.
Докосването до света на науката, до магията на водата и нейните чудни свойства ще оставят трайни знания у децата и правилно отношение към нея.

den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-
den-den-

Опознавам своя роден край!

По повод празника на град Кюстендил - 21 март - Деня на Пролетта, децата от група "Зайче" при ДГ "Еделвайс", изготвиха брошури за своя роден край.

Те отговориха на въпроса: "Защо да посетим град Кюстендил?",  като описаха всичко което са научили за неговата история, кои са забележителностите на населеното място и как трябва да се опазват и защо?

Така през месец март 2023 година, при реализиране на дейността,  заложена в МО "Околен свят" -  малките родолюбци се запознаха със забележителностите на родния край. Обогатиха знанията си за град Кюстендил и в изработените брошури децата успяха да предадат неповторимия дух и самобитност на своя роден край.

Ето вижте:

kn-kn-
kn-kn-
kn-kn-
kn-kn-
kn-kn-
kn-kn-
kn-kn-

Моето щастливо семейство

Как обичам да се гушна
я при татко, я при мама.
А когато съм послушна,
те целуват ме и двама.

„Слънце“ ме нарича татко.
Мама — „месечинка ясна“.
Толкова е мило, сладко,
че не бързам да порасна.

Птицата в гнездото свое
пази рожби голокрили.
Моят дом — гнездо и той е.
Дава ми любов и сили.

                                Ангелина Жекова

 

Изложба под надслов "Моето щастливо семейство" - рисунки и апликации в семейна среда подредиха децата от група "Зайче", в двора на ДГ "Еделвайс" на 20.03.2023 г.

Това е дейност заложена в годишния план на детската градина. Децата и техните родители имаха възможност да проявят фантазия и творчество, използвайки различни техники на изобразяване.Благодарим на нашите родители за сътрудничеството

moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-