"Лято в детската градина "

И пак е лято,
игриво слънцето блести
и пак с надежда към игри
пътуват детските мечти,
извива шарен гръб дъга
и пак лудуват там децата.
Здравей отново, мое лято
здравейте, волни детски дни,
безгрижното ни детско ято

пак лети!

Лятото е един от любимите сезони за малки и големи.В детската градина времето през лятото минава почти на един дъх.Под формата на игри децата упражняват придобитите през учебната година знания и умения.Освен това приказките,стихотворенията,песните и музикалните игри са сред любимите дейности на децата.

Но в дългоочакваните топли дни най-интересни си остават игрите навън,сред природата,в пясъчника.Между люлките,пързалките,игрите с топка децата създават приятелства,учат се на толерантност един към друг.Лятото е навсякъде,не само на морето!
А щом е лято,нищо не ни спира да се забавляваме всеки ден с усмивки и добро настроение!

 

 

 

lato-
lato-
lato-
lato-
lato-
lato-
lato-
lato-

 

Дни на отворени врати в детската градина

Чака ни нашата
детска градина.
Ето ни идваме,
цяла дружина!
С мънички стъпки
ситним в редици.
Утре ще бъдем
и ний ученици.
Но още е рано,
имаме време,
преди да пораснем
и ние големи.


Тук ще намерим
игри и подслон.
Градината детска
е наш втори дом.

 Уважаеми родители,
заповядайте в нашата детска градина на
Дни на отворени врати!
5 юли (петък)2019, 26 юли (петък) 2019, 30 август (петък) 2019 и 4 септември (сряда) 2019 година
Очакваме Ви!

Най-добрите игри

Има много игри
на които играят децата.
Най-добрите игри
им донася горещото лято

Какво е лятото, ако не време за забавления и игри. Децата обичат най-много топлото време, дългите дни изпълнени с всякакви занимания и щури приключения.
Най-сладките игри са на открито, в двора на детската градина. Летните забавления за малчуганите от групите "Зайче" и "Врабче" неспират.

Всеки ден от седмицата децата имат приятни занимания като дидактични и спортно-потготвителни игри, оцветяване с флумастри и моливи. В обновения и приветлив двор със новите пързалки, люлки, детска къща за игра и беседка, екипната игра и състезанията карат децата да се чувстват значими.
С желание, положителни емоции и много усмивки децата посещават детската градина и с нетърпение очакват изненадите на всеки следващ ден.

 

zanimania-
zanimania-
zanimania-
zanimania-
zanimania-
zanimania-
zanimania-

Община Кюстендил и Нестле за Живей Активно! 2019

nestle 9

„Нестле за Живей Активно!“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г  и до момента към нея са се включили  значителен брой общини и участници.
През 2019 година в рамките на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, ще вземе участие и Община Кюстендил, която кани всички жители и гости на гр. Кюстендил, да вземат участие в:
Туристически маршрут до Хисарлъка
Място на събитието: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд“, сборен пункт – Туристически информационен център
Дата на събитието: 23 юни 2019 г.
Час на събитието: 13:00 часа
Вижте повече:

Община Кюстендил и Нестле за Живей Активно! 2019

Малки градинари

В края на месец май децата от гр."Щурче" се превъплатиха в истински малки градинари.Няма по-вкусна храна от тази,която сами сме произвели и отгледали.Създаването на зеленчукова градина си има своите тънкости,но малките "щурчета" имат малък опит от миналата година.

Докосването до природата носи истинска наслада на децата.Заедно с леля Галя те подготвиха своята градинка във вътрешния двор на детската градина.Помогнаха да прекопае лехата,направиха редове и засадиха чушки,домати,различни видове подправки.Госпожа Илиева припомни на децата ка
к е необходимо да се грижат за растенията ,за да дадат добра реколта.След това всяко дете засади по едно растение и го поля с вода.Доволни от добре свършената работа децата продължиха своите занимания.

 

 

 
gradinari-
gradinari-
gradinari-
gradinari-
gradinari-
gradinari-
gradinari-
gradinari-