Забавление за празника на детето

Днес денят е на децата -
на усмивките в сърцата.
Всички ние тук празнуваме,
смееме се и лудуваме.

На 1 юни 2023 година, международен ден на детето, ученици от VIII клас на ПГСС "Св.Климент Охридски" с техния ръководител Елизабета Маноилова бяха на гости на децата от група "Зайче" .

Всички заедно танцуваха и се забавляваха. Учениците нарисуваха лицата на децата с боички, за да са като известни анимационни герои и това много ги зарадва. Получиха книжки и балони за подарък.
Ето как премина Празника на малките и по - големите деца.

posestenie-
posestenie-
posestenie-
posestenie-
posestenie-
posestenie-
posestenie-
posestenie-

Днес денят е на децата!

Днес денят е на децата -
на усмивките в сърцата.
Всички ние тук празнуваме,
смееме се и лудуваме.

На 1 юни, международен ден на детето , ученици от VIII клас на ПГСС "Св.Климент Охридски" с техния ръководител Елизабета Маноилова бяха на гости на децата от гр."Ежко" . Те танцуваха и се забавляваха с малките "ежковци", подариха им книжки и балони , нарисуваха лицата им с боички.

dete-
dete-
dete-
dete-
dete-
dete-

 

Таекуондо – „пътят на ударите с ръце и крака“

На 29 май 2023 г., децата от група „Щурче“ имаха вълнуваща среща с професията на треньора по таекуондо, в лицето на г-н Красимир Стоименов, баща на нашата възпитаничка Карина Стоименова. Той е многократен шампион по таекуондо и старши треньор в клуб „Форс 1992“, гр. Кюстендил. Той представи на децата своята професията по интересен за тях начин. Целта на днешното занимание е да се възпита у децата уважително отношение към труда на хората. Децата се увериха, че за да сбъднат мечтите си, се нуждаят от знания, търпение, постоянство и дисциплина.

Тази дейност е заложена в годишния план 2022–2023 г., на група „Щурче“, за подкрепа за личностно развитие на децата, като тема: “Запознаване с професии на родители“ .

Сърдечно благодарим на г-н Красимир Стоименов за приетата покана и споделените умения.

Предлагаме моменти от срещата на децата с треньора по таекуондо, насладете се:

sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-
sport-t-

"В морето на гости"

Малко октоподче
и други морски същества.
Рибки и медузки,
рачета, звездички,
обитателите на водата те са всички.

 В плана на МО "Околен свят" за м. май 2023 г. е заложена темата: "В морето на гости". Ето защо децата от група "Зайче" изработиха апликации по темата, които подредиха в изложба в двора на ДГ "Еделвайс" и така зарадваха деца, родители и гости на детското заведение.
С тази допълнителна форма на педагогическо взаимодействие бяха изпълнени поставените цели: свързване на признаци на животни и растения, типични за средата. Разширяване и надграждане на знанията за природата и усъвършенстване уменията за работа в екип. Малките творци илюстрираха с примери основни групи организми, обитаващи водата и сушата и приспособленията им на живот.
Тази продуктивна дейност даде възможност на децата активно и творчески да пресъздадат своите знания и впечатления от околната действителност, като ги отразиха свободно пречупени през детския поглед.

gosti-
gosti-
gosti-
gosti-
gosti-

 

"Ние обичаме спорта"!

Щафетните игри в ДГ осигуряват чудесен начин децата да играят заедно, за да постигнат дадена цел. Те спомагат за развитие на вниманието, ориентиране в пространството, развиват бързина, ловкост, чувство за другарство. Заради голямата си динамика и емоционалния си заряд, щафетните игри оказват комплексно въздействие върху кондиционните способности на децата.
Затова в плана на МО "Физическа култура" за м.март бяха заложени щафетни игри, чиято цел е развитие на игровите и комуникативни умения в игровата двигателна дейност.

Ето вижте щафетите игри на децата от група "Катеричка" през месец април 2023 година.

stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-
stafeta-