"Дари книжка и усмивка"

Аз съм книжка веселушка,
ваша най – обична дружка!
Приказчици зная чудни
за петленца ранобудни,
за Мецана и Щурчето
и за трактора в полето!
С мойте песнички звънливи
ще пораснете щастливи!
Аз съм книжката любима,
колко радост в мене има!
Веса Паспалеева

 

На 25 ноември 2022година  децата от гупа "Мечо" получиха подарък - книжки с български народни приказки, .  По инициатива на децата от група "Зайче" под наслов "Дари книжка и усмивка"  те посетиха нашата група и ни дариха много книжки за нашия кът.

Благодарим Ви!

stih-
stih-
stih-
stih-
stih-
stih-
stih-

Който плодове яде, здрав и бодър ще расте!

Аз обичам плодове
Ако ми се дояде,
аз избирам плодове:
малка ябълка червена,
круша сочна и зелена,
праскова и нектарина
от овощната градина.

В тях войничета добри
водят истински войни.
Витамини се наричат
и децата те обичат.
Който плодове яде,
здрав и бодър ще расте!

 Биляна Дар

В края на месец ноември 2022 година децата от група "Зайче" научиха колко много витамини се съдържат в плодовете и зеленчуците.Те вече знаят в кой сезон от годината какви плодове и зеленчуци има и как най - правилно могат да се консумират.
А тъй като есентта е най щедра, те направиха рисунка за месец ноември.
Дейностите в групата са част от успешното реализиране на схема "Училищен плод".

plodove-
plodove-
plodove-
plodove-
plodove-

Ден на християнското семейство в група "Катеричка"

На 21.11.2022г. децата от група "Катеричка" отбелязаха светъл празник - Денят на християнското семейство.Заедно намериха отговор на въпроса: Какво е семейството? - извор на любов и подкрепа, спомени и мечти и още толкова други неща...
Всички деца с въодушевление и плам разказаха по нещо за своите семейства - какво обичат да правят заедно, как се забавляват.

А след това с много любов и старание изработиха картичка - подарък за своите семейства, с която да благодарят на родителите си за грижите и обичта.

kakvo-
kakvo-
kakvo-
kakvo-
kakvo-
kakvo-
kakvo-

 

Семейството - най - ценният подарък

Не искам приказна страна!
Искам да съм у дома!
И семейството ми мило, 
да се чувства тук щастливо!
Баба да ме учи да плета
и да правя вкусни ястия.
Мама вечер щом се върне,
първо мене да прегърне!

С татко хвърчила да пускам - 
с дядо бонбони да хрускам.
Сетне в топлата стая 
аз сред тях да играя.
Когато съм щастлива у дома,
не ми е нужна приказна страна!
М. Борисова

На 21 ноември2022 година децата от група " Врабче" отбелязаха един от най - светлите празници, посветени на семейството - Въведение Богородично или Денят на християнското семейство. Домът е мястото, от което те научават моралните ценности и духовни уроци. Пътят на всеки един от нас започва от дома. Мисията на този празник е да отправи послание към всички ни, че децата са най - безценния дар на този свят. Те трябва да бъдат обичани, прегръщани и да ни радват с усмивките и любовта си. Семейството е вълшебна приказка, в която главният герой е детето!
Малките християнчета се запознаха със същността на празника, традициите и обичаите свързани с него. С трепет и смирение слушаха за малката Мария, която на тригодишна възраст е представена в храма и въведена в него от първосвещеник Захария.
За празника заедно със своите родители децата нарисуваха тематични рисунки, с които направихме изложба " Моето семейство". Те разказаха какво е за тях щастието да имаш семейство - обич, подкрепа, грижа, разбиране, прегръдка, да играем заедно...всичко! 
Децата с радост оцветиха картички за своите семейства, с които отправиха посланията си за здраве, любов, топлина и благополучие във всеки дом!
Светъл празник!

blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-

Традиции в деня на християнското семейство в група "Зайче"

Замислихме да поканим бабата на Радост Харалампиева, която е готвачка в ДГ "Еделвайс" да запознае малчуганите от група "Зайче" с професията на готвача. И уж беше само увлекателен разказ за нейната професия, докато опитната готвачка не замеси традиционна питка с масълце, за да почетем традицията в Деня на Християнското семейство - 21.11.2022 г. и да почерпим всички деца в нашата детска градина. Защото ние тук сме като едно голямо семейство.

Поднесохме поздрав със стихотворението "Днес е празник много мил" с убеждението, че семейството трябва да се чества - без дата и специално отреден ден!

Благодарим ти Мария за вкусната питка!

topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-
topla-