Интерес към градинарството

 Градинарството може да възпита у децата търпение и отговорност и да им създаде навици на труд и грижа. Действа изключително успокояващо и концентрацията идва неусетно, което е много, много ценно. По-фините задачи пък развиват фината моторика и учат децата на внимание.

  Днес, 10.05.2019 г. нагледно и чрез действие г-жа Стоянова провокира интерес у децата от група "Зайче" като им показа разсад на зеленчуци (домати, зеле, краставици, праз лук, тиквичка, пи захарно цвекло) и ароматни подправки (копър, магданоз и босилек), който те разсадиха в двора на детската градина.

Припомниха си какво е семенце, от какво се нуждаят растенията (вода, топлина и подхранване) за да порастват и да берем. Всяко дете каза кои зеленчуци обича да яде, колко полезни са те, как помагат вкъщи на своите родители за засаждат зеленчуци и цветя. Малките градинари се забавляваха, а след като видяха насадената зеленчукова градинка бяха горди и щастливи. Децата като на магия прояждат всякакви зеленчуци, след като са ги отгледали сами и са ги приготвили на салата.

 
gradina-
gradina-
gradina-
gradina-
gradina-
gradina-
gradina-
gradina-