Благотворителност и Празник на черешата

Щом протегнем пак своята длан
към дечица, изпаднали в нужда,
някак в нас се доброто пробужда.
Този свят, не винаги нехае,
повярваш ли, че има го Доброто,
самó ще те повдигне нависоко.

 На 22 юни 2019 година по време на Празника на черешата - традиционен за град Кюстендил, детска градина " Еделвай" подготви благотворителен щанд за събиране на средства, необходими за лечението на 14 годишния Теодор Велинов от Кюстендил.

Така наред с подготовката за изложбения щанд на всички детски градини, ръководството на ДГ, подкрепено от целия персонал и родителите на децата направиха вкусни тестени изделия, сладка и малки сувенири. Децата от групите изработиха кошнички, нарисуваха красиви рисунки и апликации.
С много ентусиазъм и желание благотворителния щанд бе готов, а посетителите на Празника не само го разглеждаха, но дадоха своя дан, за да се завърне слънчевото детство на Теди.

Всички събрани средства от базара в размер на 2010 лв. са внесени по дарителската сметка на Теди в Обединена българска банка - АД.
Теди, желаем ти скорошно оздравяване!

tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-
tedi-

Да отбележим датата голяма : На 60 години детската градина стана!

На 16 май 2019г , в Драматичен театър"Крум Кюлявков",с грандиозен концерт-спектакъл ДГ"Еделвайс"отбеляза своя юбилей.Гости на рождения ден на детската градина бяха представители на Отдел Просвета и РУО на МОН гр.Кюстендил, много родители,бивши учители,възпитаници и приятели на детската градина.Участие взеха децата от всички групи на детската градина.Малките "щурчета" се представиха блестящо,като показаха колко са талантливи и артистични.Чаровната Кати впечатли всички като солистка на песента "Детство", а нейните приятели от групата достойно и партнираха като пееха на припева.

Децата показаха и какви невероятни танцьори са с изпълнението на фееричен и нежен танц под звуците на "Токата и фугата"изпълнен от Ванеса Мей.Те бяха бурно аплодирани от гостите на празника. Накрая като на рожден ден имаше торта, подаръци, много цветя и усмивки.

 

 
tanc-
tanc-
tanc-
tanc-
tanc-
tanc-
tanc-

Група "Зайче" празнува 1 юни - Ден на детето

Празник мил е на децата -
ще танцуват те с цветята.
С много песни и игри
всеки ще се весели.

 Няма, няма по-красиво,
по-омайно и щастливо
аз отдавна го разбрах
в този свят от детски смях.
Вече стана традиция Кауфланд Кюстендил да кани децата от ДГ "Еделвайс''-група "Зайче" и г-жа С. Манова за празника на детето 1 юни пред големия хипермаркет. На самия ден децата от детската градина поздравяват работещите и клиентите на хипермаркета със своите изпълнения -танци, песни и стихотворения. А служителите награждават всички деца с лакомства от магазина. Много е приятно и радостно за децата. Уверете се сами...
Честит празник мили деца!

 

prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-
prazn-programa-

Върви, народе възродени!

,,Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Празникът на Светите братя е празник на буквите и жаждата за знания, на духовността и книжовността.

В денят на българската просвета, култура и на славянската писменост, де цата от ДГ "Еделвайс'' и техните учители по традиция се включиха в празничното шествие за да отбележат 24 май. То премина по площад "Велбъжд" под звуците на Общинския духов оркестър.

 

 
varvi-narode-
varvi-narode-
varvi-narode-
varvi-narode-

КИРИЛ И МЕТОДИЙ

 

БРАТСКИТЕ НАРОДИ С БУКВИ КОЙ ДАРИ?
КИРИЛ И МЕТОДИЙ - БРАТЯТА ДОБРИ.
ДНЕС ВЕНЦИ ИМ ВИЕ ЦЯЛАТА СТРАНА.
С ГОРДОСТ СЛАВИМ НИЕ ТЕЗИ ИМЕНА.

УЧИЛИЩНАТА СТАЯ СВЕТИ
ТЪРЖЕСТВЕНО ВЪВ ТОЗИ ЧАС.
НАВРЕД ЦВЕТЯ, НАВРЕД БУКЕТИ
И ГРЕЙНАЛИ ОЧИ КРАЙ НАС!

 

 И СЯКАШ КИРИЛ И МЕТОДИЙ
БЕЗМЪЛВНО СЛИЗАТ ОТ ПОРТРЕТА
И ТРЪГВАТ РЕДОМ СЪС НАРОДА
ПОСРЕД БОЖУРИ И ЛАЛЕТА.

На 23.05 2019г. децата от гр. "Патиланци" посетиха НЧ "Димитър Каляшки" . Те поднесоха цветя пред портрета на братята Кирил и Методий. Бяха прочетени стихове на братята Кирил и Методий.

Г-жа Мариана Атанасова- директор на Детска Градина "Еделвайс" официално връчи удостоверенията за успешно завършване на децата от предучилищната група.
Успех мили деца!!!

praznik-k-m-
praznik-k-m-
praznik-k-m-
praznik-k-m-