Смелите пожарникари

Един е той за всички нас - смелият пожарникар!
Единствен той сред буйните огньове и бурните реки -
готов е той живота си да подари,

Когато вижда димната завеса или прииждащата към него вода,
той няма да се спре, а ще продължи напред, за да носи с гордост
името - Пожарникар!

На 11.09.2019г на гости на малчуганите от ДГ"Еделвайс"бяха служители на РСПБЗН – Кюстендил.Инициативата е по повод на обявената Седмица на пожарната безопасност,която се провежда от 9 до 15 септември,както и честването на професионалния празник на служителите -14 септември .

Децата  от всички групи  имаха възможност да се запознаят с облеклото, снаряжението на пожарникарите, с противопожарните автомобили. Те проведоха демонстративно занятие за гасене на пожар и евакуиране на деца и персонал в детска градина „Еделвайс“. Огнеборците показаха на малки и големи как трябва да се действа при възникване на пожар,

При подобен случай на първо място е безопасността на децата и работещите в детското заведение, като най-важното е всички те да бъдат изведени извън сградата.

Малчуганите също получиха изключително ценни съвети от огнеборците, като най-важният от тях бе в случай на пожар те да сигнализират по най-бързия начин на възрастните и да се насочат към изходите. Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите.Всички деца получиха подаръци стикери с пожарникари и картинки за оцветяване.

Децата поздравиха гостите с кратка литературно-музикална програма.

 

prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-
prof-pojar-