Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Запознаване със спорта борба

s borba 1Борбата е сериозен спорт, който може да даде на човек ценни уроци не само на тепиха, но и в живота. Това е спорт, който изисква сериозен контрол над собственото тяло. Вие трябва не само да бягате, да скачате, да хвърляте, а да използвате всички части на своето тяло. Борбата развива личната отговорност и психическата устойчивост.
s borba 2Всичко това децата от група "Катеричка" научиха при срещата си с треньора по борба Радослав Палчев и неговите възпитаници, която се състоя на 18 декември 2023 г. в спортната зала на детската градина.
С нескриван интерес малчуганите изслушаха беседата и наблюдаваха демонстрациите. След това с голям хъс и желание за изява се включиха в изпълнение на някои от показаните упражнения - премятаха се, бориха се с батковците, а някои се осмелиха да се сборят помежду си и така да покажат, че са слушали внимателно думите на треньора.
Срещата допринесе за изграждане на мотивация и увереност в собствените възможности. Тя беше част от плана на МО "Физическа култура" за м. декември.

s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-
s-borba-

  • Created on .