Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

„Спорт за всички“

pohod 3На 7 октомври 2023 г., Община Кюстендил съвместно с Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ и ОДК – Кюстендил организираха различни маршрути за ходене, като част от Национална спортна проява - Световен ден на ходенето.
Стотици деца, родители, учители и треньори се включиха в похода от централен вход на Спортен комплекс „Осогово“ до къщичката на Баба Яга – местност „Хисарлъка“ и обратно до Спортен комплекс „Осогово“ .  Децата от група "Щурче", заедно със своите родители и госпожа Надя Николова, също участваха в събитието.
Похода премина под знака на много положителни емоции, усмивки и остави незабравими спомени в малките и големи участници.
От Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“ бяха осигурени поощрителни награди за участие, които се раздадоха чрез томбола и викторина, която се проведе на Крепост „Хисарлъка“.За всички малки участници имаше подсигурени медали от общината.
Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта г-н Димитър Илиев.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Благодарим за подкрепата на нашите родители.

pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-
pohod-

  • Created on .