Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Семейството - най - ценният подарък

Не искам приказна страна!
Искам да съм у дома!
И семейството ми мило, 
да се чувства тук щастливо!
Баба да ме учи да плета
и да правя вкусни ястия.
Мама вечер щом се върне,
първо мене да прегърне!

С татко хвърчила да пускам - 
с дядо бонбони да хрускам.
Сетне в топлата стая 
аз сред тях да играя.
Когато съм щастлива у дома,
не ми е нужна приказна страна!
М. Борисова

На 21 ноември2022 година децата от група " Врабче" отбелязаха един от най - светлите празници, посветени на семейството - Въведение Богородично или Денят на християнското семейство. Домът е мястото, от което те научават моралните ценности и духовни уроци. Пътят на всеки един от нас започва от дома. Мисията на този празник е да отправи послание към всички ни, че децата са най - безценния дар на този свят. Те трябва да бъдат обичани, прегръщани и да ни радват с усмивките и любовта си. Семейството е вълшебна приказка, в която главният герой е детето!
Малките християнчета се запознаха със същността на празника, традициите и обичаите свързани с него. С трепет и смирение слушаха за малката Мария, която на тригодишна възраст е представена в храма и въведена в него от първосвещеник Захария.
За празника заедно със своите родители децата нарисуваха тематични рисунки, с които направихме изложба " Моето семейство". Те разказаха какво е за тях щастието да имаш семейство - обич, подкрепа, грижа, разбиране, прегръдка, да играем заедно...всичко! 
Децата с радост оцветиха картички за своите семейства, с които отправиха посланията си за здраве, любов, топлина и благополучие във всеки дом!
Светъл празник!

blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-
blagosl-

  • Created on .