Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Ден на Християнското семейство в група "Звънче"

Днес е празник много мил,
с него Бог ни е благословил,
затова ще Му благодарим,
че с семейство ни е надарил.

На 21 Ноември отбелязваме един от най-хубавите и светли празници в годината - Денят на християнското семейство.
Децата от група „Звънче“ с много вълнение и уважение станаха съпричастни към истинските християнски ценности.
Малчуганите научиха, че в ден като този трябва да показват на близките си колко много ги обичат и колко много означават те за тях. Какво е семейството - топла прегръдка, сърдечна подкрепа и истинска любов. Щастие е да сме заедно и да споделяме радостта с най-близките до сърцето ни хора.

Преподавателите по религия госпожа Ивелина Николова и госпожа Христина Петрова , които със своя професионализъм и отношение към децата, за пореден път ги доближиха до християнските традиции и добродетели, като представиха пред тях вълнуваща презентация. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм. Със запалени свещи всички близки я съпроводили през града до храма. Децата с огромен интерес слушаха библейския разказ за празника Въведение Богородично, разказваха за важните и значими лични семейни празници, изгледаха презентацията и се потопиха в магията на празника.

Семейството е кътчето топлина, където са прегръдките и целувките на мама и татко. Малките „звънчета“ изработиха картички за своите семейства с много любов и внимание.

obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-
obish-

  • Created on .